DIY: fem un teatre d'ombres

Tot llegint el llibre infantil "Els tres bandits" ens hem inspirat i hem fet un teatre d'ombres per poder representar aquest conte a les fosques, igual com els personatges del llibre que "durant la nit, quan es feia fosc, s'emboscaven a la vora del camí" per fer les seves malifetes, ...

DIY manualitat infantil  teatre ombres



DIY manualitat infantil  teatre ombres
 Per fer el teatre d'ombres necessitarem:

- Una caixa de cartó una mica gran
- Paper vegetal o sulfuritzat
- Regle, llapis, estisores i cúter
- Pega o cinta adhesiva de doble cara
- Pintura negra
- Pals de cuina
- Cartolina negra
- Opcional: papers de celofà de colors 



Instruccions per fer el teatre d'ombres: 

1.  Agafem la tapa de la caixa i hi dibuixem un marc, nosaltres l'hem fet de 3,5 cm, però això dependrà de la mida de la vostra caixa. Després ho retallem amb el cúter, ajudant-nos amb el regle.
2. Pintem el marc de color negre.
3. Opcionalment, amb el cartó que ens ha sobrat, podem fer un element decoratiu per posar a la part superior del teatre d'ombres. Ho retallem i pintem també de negre.
4. Per enganxar l'element decoratiu ho fem amb velcros, així quan no fem servir el teatre d'ombres ho podem treure i guardar-ho dins la caixa. 
5. Ara tallem el paper vegetal de la mida de la tapa de la caixa i ho enganxem per dins.

DIY manualitat infantil  teatre ombres


Ja tenim el teatre d'ombres fet. Ara cal fer les figures per fer la representació. Podeu triar qualsevol conte que us vingui de gust representar, el millor serà una història curta i amb pocs personatges. Si, a més, el conte és conegut pels nens i nenes serà més fàcil que participin en l'obra. Per exemple, podeu triar algun clàssic com la caputxeta vermella o els tres porquets.

DIY manualitat infantil  teatre ombres

Nosaltres vam triar el llibre "Els tres bandits". A continuació us deixo l'enllaç per imprimir les figures que vam fer. Fixeu-vos que els hi vam posar detalls amb paper de celofà, això porta una mica de feina però el resultat queda molt bé perquè es projecten els colors. Mireu, mireu:


DIY manualitat infantil  teatre ombres



Aquí podreu descarregar i imprimir les figures per representar el conte:

Plantilla titelles "Els tres bandits" _1
Plantilla titelles "Els tres bandits" _2
Plantilla titelles "Els tres bandits" _3
Plantilla titelles "Els tres bandits" _4   

Cap comentari